Jongleren&Werken bundelt krachten met ORGB Opleidingen

Lerend in de praktijk naar mbo-praktijkverklaringen en mbo-diploma’s

Een nieuwe partner voor Jongleren&Werken

Jongleren&Werken is dé route van onderwijs (pro, vso en mbo) naar de arbeidsmarkt. Het onderwijsprogramma is vanaf 2019 in ontwikkeling door de CED-Groep en de PTC Groep, om kwetsbare jongeren de arbeidsmarkt op te helpen én om passende banen te creëren met werkgevers. Met praktijkverklaringen kunnen leerlingen toewerken naar een mbo-diploma. Dit kan op school, in de periode van nazorg en bij werkgevers. Om dit doel nog beter te bereiken is een nieuwe partner toegevoegd aan de samenwerking: ORGB Opleidingen.

Waarom samenwerking met ORGB Opleidingen?

Om echt per leerling te kijken welke certificaten er nodig zijn en dit ook te organiseren, is voor scholen moeilijk en kostbaar. Met ORGB Opleidingen behoort dit tot het verleden. Dit sociale mbo-opleidingsinstituut ontzorgt pro-/vso-scholen bij het certificeren en diplomeren. De organisatie is ontstaan uit passie voor onderwijs en heeft de intentie om daadwerkelijk iets te betekenen voor leerlingen met een tekort op de arbeidsmarkt. De voordelen op een rij:

  • Certificaten en diploma’s zijn te behalen via praktijkleren, op school en bij werkgevers.
  • Volledige aansluiting bij het online platform van Jongleren&Werken. Dit betekent minimale administratie voor de scholen.
  • Doorlopende leerroutes zijn mogelijk.
  • Gunstige tarieven voor certificering en diplomering.

Daarnaast biedt ORGB Opleidingen ook nog BBL-opleidingstrajecten, BOL-opleidingstrajecten en trajecten waarbij leerlingen een officieel mbo-certificaat of mbo-verklaring kunnen halen.

De kracht van Jongleren& Werken

We zien dat leerlingen gemotiveerd raken, omdat ze in kleine stappen leren in de praktijk. Ze behalen certificaten en ervaren daarmee successen. Zo gaan ze goed ondersteund op weg naar mbo-praktijkverklaringen en mbo-diploma’s, en naar kansrijke banen in de regio van de school. Wil de leerling meer leren? Dan is praktijkleren in de twee jaar nazorg mogelijk. Daarbij worden met werkgevers passende en duurzame banen gecreëerd, inclusief businesscases voor werkgevers. Jongleren&Werken is ook geschikt voor arbeidsmatige dagbesteding. Verder ondersteunt het docenten bij het professionaliseren, monitoren en borgen van het praktijkleren.

Wat is de werkwijze?

We streven naar praktische oplossingen voor scholen en hebben daarom de procedure voor aanmelding en certificering van mbo- praktijkverklaringen geïntegreerd in het digitale platform van Jongleren&Werken. Leerlingen die alle werkprocessen van een mbo-opleiding hebben afgerond, kunnen deelnemen aan het examentraject.

De implementatie van Jongleren&Werken is maatwerk

Vanuit Jongleren&Werken begeleiden we pro-, vso- en mbo-scholen doelgericht. Eerst maken we een scan van de huidige werkwijze in de school. Dan stellen we samen de kaders vast voor de implementatieroute. Wat gaan we vervolgens doen:

  • Het leerproces vaststellen en het platform Jongleren&Werken inrichten
  • De leerlijnen inrichten met mogelijkheden voor certificering en diplomering
  • Training van de docenten en jobcoaches
  • Coaching bij de uitvoering

Bij scholen die al werken met Jongleren&Werken stellen we in overleg vast wat de mogelijkheden voor certificering en diplomering zijn per leerlijn.

Interesse?

Wil jij graag meer weten over het certificeren en diplomeren door leren in de praktijk, of wil je meer weten over Jongleren&Werken? Neem dan contact op met een van ons om de opties te bespreken. We denken graag met je mee over hoe jij het maximale kunt bieden aan leerlingen én werkgevers. 

Download hier uw gratis informatie- lespakket: www.cedgroep.nl/advies/jongleren-werken-so

Plan een vrijblijvende afspraak