Post HBO opleiding Adviseur Inclusie

Schrijf je in voor de nieuwe Post HBO opleiding Adviseur Inclusie.
Een initiatief van Hogeschool Arnhem Nijmegen, Frans Nijhuis Stichting en PTC Werkstap.

Dit is de eerste en enige opleiding in Nederland waar HR-professionals, werkgevers, ondernemers en arbeidstoeleiders samen worden opgeleid met als gezamenlijk doel: organisaties (meer) inclusief maken. Tijdens de opleiding leer je met en van elkaar en elkaars perspectieven. Aan het eind van deze opleiding heb je een concreet advies en implementatieplan om een organisatie (meer) inclusief te maken. Je leert, je doet, je hebt impact!

VOOR WIE IS DE POST-HBO ADVISEUR INCLUSIE?

Jij wilt jouw steentje bijdragen aan een meer inclusieve samenleving. Je werkt als HR-professional, werkgever, ondernemer of arbeidstoeleider. Je hebt of groeit naar een positie waarin je de mogelijkheid hebt bij te dragen aan een (meer) inclusieve organisatie. Je hebt hbo werk- en denkniveau.

PROGRAMMA

Gedurende een half jaar kom je driewekelijks naar een (fysieke) bijeenkomst waar je in een kleine groep van ongeveer 12 deelnemers bijgeschoold wordt in relevante inhoudelijke kennis. We stimuleren je om deze kennis direct toe te passen in je eigen beroepspraktijk.
Het analyseren van een organisatie volgens het 7S model van McKinsey loopt als een rode draad door de opleiding heen. Je doet kennis op over waar en hoe organisaties meer inclusief kunnen worden. Je krijgt tools en analysemethoden aangereikt die relevant zijn voor het (meer) inclusief maken van organisaties. Deze pas je direct toe op je eigen organisatie, of een van de organisaties waarvoor je werkt.
Je doet advies- en verandervaardigheden op die relevant zijn voor het (meer) inclusief maken van organisaties.  Je leert meer over veranderkunde en hoe je een gedragen advies en implementatieplan opzet, inclusief financiële onderbouwing. Zo kun je daadwerkelijk impact hebben.
Daarnaast word je geschoold in baancreatie, in arbeidsontwikkeling en sta je stil bij de behoeftes en aandachtspunten van verschillende doelgroepen. Na afronding van de opleiding ben je inhoudsdeskundige. En neem je moeiteloos de rollen van analist, adviseur en veranderaar op je!

Klik hier om je in te schrijven.