Extern praktijkleren

Dé partner voor arbeidsontwikkeling in de regio. Dat is de ambitie van veel sociale ontwikkelbedrijven. Met Werkstap wordt deze ambitie concreet ingevuld omdat werkgevers gekoppeld worden aan (erkende) leerwerkprogramma’s. Hierdoor wordt het organiseren van praktijkleren voor werkgevers eenvoudig. Sociale ontwikkelbedrijven kunnen voortgang digitaal monitoren, werkgevers kunnen kandidaten gericht ontwikkelen met praktische tools én certificeren.

 

ONDERSTEUNING PTC WERKSTAP
PTC Werkstap ondersteunt met het richten, inrichten, verrichten en borgen van praktijkleren en Functiecreatie. Samen met ons klant en werkgevers stellen we vast:
•wat de kansrijke uitstroom profielen en werkgeverseisen zijn.
•wat de taakverdeling is tussen het sociale ontwikkelbedrijf en werkgevers.
•welke certificerings- en financieringsmogelijkheden ingezet kunnen worden.

Met de praktijkopleiders worden (erkende) leerwerktrajecten en ontwikkeltools afgestemd waardoor eigenaarschap en intrinsieke motivatie toeneemt.

Werkstap wordt geconfigureerd op basis van het gewenste proces, de erkende leerwerktrajecten, monitoring en rapportagewensen. Op basis hiervan worden professionals getraind in methodische arbeidsontwikkeling en bij goed resultaat ingeschreven in het register Begeleider Praktijkleren. Coaching en intervisie worden ingezet om kwaliteit te borgen en verbeteracties te realiseren.